Peningkatan kualiti bebola ayam dengan penambahan ekstrak daun selom (Oenanthe javanica), mengkudu (Morinda citrifolia) dan lemak sawit merah (Carotino®)

Kajian telah dijalankan ke atas kualiti bebola ayam dengan penambahan ekstrak daun selom (Oenanthe javanica) dan mengkudu (Morinda citrifolia) serta lemak sawit merah (Carotino®). Selom dan mengkudu telah ditentukan kandungan polifenol jumlah (TPC), kuasa penurunan ferum dan aktiviti antioksida masi...

Full description

Bibliographic Details
Main Authors: Abdul Salam Babji, Nor Hidayah Ismail, Komate Rammaya, Noor Mahyuni Nadzri
Format: Article
Language:English
Published: Universiti Kebangsaan Malaysia 2014
Online Access:http://journalarticle.ukm.my/7813/
http://journalarticle.ukm.my/7813/
http://journalarticle.ukm.my/7813/1/07_Abdul_Salam.pdf