Mahasiswa UMP berbakti kepada masyarakat - Mimi Rabita, Abdul Wahit (Berita Harian Sdn. Bhd., 2012)
Pekan:Seramai 148 pelajar daripada tujuh sekolah mengikuti program Projek Kilauan Mutiara Teach Malaysia Teach (TMT) anjuran Kelab InSmartive Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang bermatlamat memantapkan penguasaan bahasa inggeris dalam kalangan pelajar sekolah rendah berkenaan.