CENFED sedia latihan profesional - Ainal Marhaton, Abd Ghani (The New Straits Times Press (M) Berhad, 2011)
KUANTAN: Pusat Pengajian Berterusan dan Pembangunan Profesional (CENFED), Universiti Malaysia Pahang (UMP) ditubuhkan pada 2004 dengan fungsi menyelaraskan latihan, latihan semula, peningkatan kemahiran, pembangunan latihan profesional dan penganjuran program pengajian berterusan.