Kejuruteraan kimia di dalam al-Quran - Al, Muhandisah (2013)
Di dalam al-Quran, terkandung ayat-ayat yang mengajar manusia mengenai sains dan teknologi, contohnya seperti kejadian manusia di dalam Surah al-Alaq (kejadian) serta penggunaan besi di dalam surah al-Hadid (besi)