Teh boba penyebab kencing manis? - Muhammad Ashraf, Fauzi (2019)
Saudara Pengarang, TEH boba atau bubble tea kini menjadi kegilaan rakyat Malaysia, terutama golongan muda. Jika dilihat di pusat beli-belah di seluruh negara pada hujung minggu, akan dapat dilihat barisan panjang menunggu giliran untuk mendapatkan minuman ini dari pelbagai jenama di pasaran. Minuman ini dikatakan mengikut trend terkini dan kononnya hipster. Fenomena sebegini dilihat sangat tidak sihat kerana teh boba mengandungi kandungan gula yang sangat tinggi