Kekalkan Hari Sukan Negara - Muhammad Ashraf, Fauzi (Utusan Malaysia, 2019)
BERDASARKAN Perlembagaan Persekutuan Perkara 152 dan Akta Bahasa Kebangsaan 1963/67, diperuntukkan bahasa Melayu sebagai bahasa kebangsaan. Ia mestilah diguna pakai sebagai bahasa rasmi negara pada setiap acara dan majlis rasmi.