Tasik UMP tumpuan peminat bot laju kawalan jauh - UMP, PNC (2018)
Pekan, 4 Disember- Lanskap Universiti Malaysia Pahang (UMP) sering menjadi tarikan dengan panorama yang boleh dinikmati di sekitarnya yang cukup mendamaikan. Terdapat empat buah tasik di sekitar kampus dan salah satunya berhadapan perpustakaan yang berkeluasan 44.26 ekar. Tasik ini juga dilengkapi dengan trek jogging sepanjang 1,614 meter turut dilengkapi dengan laluan basikal sepanjang 1,524 meter.