UMP kongsi kepakaran, pasukan Dex-Rac menang Kejohanan Dunia F1 In Schools - UMP, PNC (2018)
Singapura, 9 September - Hasil jaringan strategik Universiti Malaysia Pahang (UMP) dengan sekolah kluster membuahkan hasil apabila pasukan Dex-Rac Racing dari Sekolah Menengah Sultanah Hajjah Kalsom menerima anugerah FIA Women in Motorsports dalam pertandingan F1 in Schools World Finals di Singapura baru-baru ini. Pasukan ini terdiri daripada empat ahli iaitu Ainul Jannah Hasim, 17, Nur Sabrina Riduan, 17 Nur Alia Natasha Amizi, 17 dan Sofiyya Nabilah Azuddin Shah, 16.