Selera menu antarabangsa - Ainal Marhaton, Abd Ghani (The New Straits Times Press (M) Bhd., 2018)
Masakan antarabangsa antaranya Mutton Masala (Bangladesh), Chicken Karachi (Pakistan), Fasoulia (Iraq), Kushaf (Egypt), Magrood (Libya) dan Basbousa (Sudan) menjadi antara juadah istimewa dimasak pelajar antarabangsa Universiti Malaysia Pahang (UMP).