Kolaborasi UMP dan MyHSRCorp dalam Projek Kereta Api Berkelajuan Tinggi - Mohd Yuhyi, Mohd Tadza (2018)
Kuala Lumpur, 17 April- Universiti Malaysia Pahang (UMP) bersama tujuh institusi pendidikan tinggi (IPT) lain menjalinkan kerjasama dengan Malaysian High Speed Rail Corporation (MyHSRCorp) dalam merealisasikan pelan transformasi pengangkutan awam darat membabitkan kedua-dua negara iaitu Malaysia dan Singapura.