Teks Ucapan Yang Hormat Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang Sempena Majlis Pelancaran Pusat Latihan Empower ECER Bera - Pejabat, Naib Canselor UMP (Universiti Malaysia Pahang, 2016)
Sebagai antara pengupaya utama inisiatif Empower ECER di Bera, Universiti Malaysia Pahang sesungguhnya berbesar hati kerana dapat turut serta dalam majlis pelancara n ini bersama dengan tetamu kehormat kita, Yang Berhormat Dato’ Sri Ismail Sabri Yaakob, Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah yang juga merupakan Ahli Parlimen Bera.