Teks Ucapan Yang Hormat Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang Sempena Majlis Perasmian Kampus Utama - Pejabat, Naib Canselor UMP (Universiti Malaysia Pahang, 2016)
Tidak hanya keistimewaan tersebut terletak pada detik bersejarah perasmian kampus utama Universiti Malaysia Pahang ini, namun lebih bermakna lagi apabila tarikh hari ini juga turut menandakan genap 40 tahun penglibatan Yang Amat Berhormat Dato’ Sri Mohd Najib dalam arena politik sebagai Ahli Parlimen Pekan. Tahniah Yang Amat Berhormat Dato’ Sri dan semoga Allah Ta’ala terus melimpahkan rahmat peliharaanNya terhadap perjuangan Yang Amat Berhormat Dato’ Sri memandu Malaysia ke arah kegemilangan.