UMP duduki tangga ke-58 terbaik dunia - UMP, LIB (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2017)
PEKAN -Universiti Malaysia Pahang (UMP) tersenarai pada kedudukan ke-58 terbaik di dunia berdasarkan usaha kelestarian kampus da npengurusan alam sekitar dalam penarafan UI-Greenmetric World University Ranking yang diterbitkan baru-baru ini.