UMP hasilkan cecair pembunuh serangga mesra alam - UMP, LIB (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2016)
KUANTAN - Sekumpulan penyelidik dari Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya menghasilkan cecair pembunuh serangga dikenali sebagai 'PestKilla' dan 'Pisoptera' iaitu racun anai-anai dihasilkan daripada sisa tandan kelapa sawit yang mesra alam.