UMP tekad bangunkan sosioekonomi masyarakat di daerah Pekan - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2009)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) akan terus memainkan peranan penting dalam mendukung usaha kerajaan membangunkan sosioekonomi dan memajukan masyarakat setempat di daerah Pekan.