UMP teroka kerjasama dengan Universiti KAZATU Kazakhtan - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) bersama Kazakh Agro Technical University (KAZATU), Kazakhstan bertempat di Hotel Sama-sama, KLIA, Sepang pada 27 Disember 2015 yang lalu.