UMP terima 1,656 mahasiswa baharu - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menerima seramai 1,656 pelajar baharu mengikuti pengajian di universiti ini bagi kemasukan sesi akademik 2013/2014 di dua kampus, UMP Pekan dan Gambang pada 1 September 2013 yang lalu.