1,364 pelajar terima wang pendahuluan PTPTN masuk ke IPT - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2012)
Seramai 1364 pelajar dari daerah Kuantan, Pekan, Rompin dan Muadzam Shah menerima sumbangan wang pendahuluan Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) bernilai RM 1500 setiap seorang bagi menampung perbelanjaan kemasukan pelajar ke Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) di seluruh negara bagi sesi Mei/ Jun 2012.