Penyelidik harumkan nama UMP di BIS 11’ - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
Penyelidikan Dr. Iqbal Ahmed dari Fakulti Kejuruteraan Kimia & Sumber Asli (FKKSA) bertajuk “Spinning Apparatus for Continuous Hollow Fiber Membrane Spinning Process Using Pressure Phenomenon” menarik perhatian juri apabila berjaya memenangi pingat emas dan Anugerah Berlian (Diamond Award) dalam Pameran Antarabangsa Reka Cipta, Inovasi dan Teknologi British (BIS) yang berlangsung selama empat hari di Alexandra Palace London, Spitalfield, London pada 22 Oktober 2011 yang lalu.