UMP, PSIP muafakat perkasakan agenda kesukarelawanan - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
Bagi melahirkan graduan yang memiliki keseimbangan yang holistik meliputi aspek jasmani, emosi, rohani dan intelek, Universiti Malaysia Pahang (UMP) mengorak langkah menjalinkan hubungan dengan rakan strategiknya, Persekutuan Seruan Islam Perak (PSIP) pada 29 Jun 2010 yang lalu.