Penentuan faktor gama untuk satu radionuklid 60Co - Faridah Lisa Supian (Universiti Kebangsaan Malaysia, 2005)
Badan Tenaga Atom Antarabangsa (IAEA) pada tahun 1992 telah melaporkan faktor gama 60Co, ГIAEA-Co-60 sebagai 0.351 mSv m-2 (GBqj)-1. Eksperimen yang dilakukan di Institut Penyelidikan Teknologi Nuklear (MINT) pada tahun 2003 mendapati faktor gama 60Co, ГEKS-Co-60 sebagai 0.368 + 0.017 mSv m-2 (GBq j)-1. Walaupun perbezaan sebanyak 4.84%, ГEKS-Co-60 dianggap dekat dengan ГIAEA-Co-60, kerana tiga nilai yang dilaporkan sebelum ini mempunyai perbezaan yang lebih besar. Lagipun, julat ГEKS-Co-60 iaitu 0.351-0.385 merangkumi ГIAEA-Co-60,