Kesan penggantian tepung beras dan tepung sagu ke atas ciri fizikokimia dan sensori bahan salut
Kajian ini dilakukan untuk melihat kesan penggantian tepung beras dan tepung sagu ke atas ciri-ciri fizikokimia dan sensori bahan salut. Sepuluh formulasi dihasilkan melalui kaedah ujian campuran segitiga. Pencairan 1:2 berat campuran kering kepada berat air digunakan. Daging dada ayam tanpa kulit d...
Main Authors: | Wan Aida Wan Mustapha, Teoh , Meng Hong, Aminah Abdullah |
---|---|
Format: | Article |
Published: |
Universiti Kebangsaan Malaysia
2002
|
Online Access: | http://journalarticle.ukm.my/3841/ http://journalarticle.ukm.my/3841/ |
Similar Items
-
Kesan penggunaan jenis tepung terhadap kelikatan dan parameter pemprosesan produk goreng bersalut
by: Meutia Sandra,, et al.
Published: (2005) -
Sebatian meruap, ciri fizikokimia dan penilaian sensori tiga
jenis santan dalam pasaran Malaysia
by: Lim, Seng Joe, et al.
Published: (2014) -
Penyahbauan fukoidan dan kesannya terhadap ciri fizikokimia dan aktiviti antipengoksidaan
by: Tan, Chia Sin, et al.
Published: (2018) -
Kesan kaedah pemendakan berbeza terhadap ciri fizikokimia dan aktiviti antioksidan alginat daripada Sargassum sp.
by: Lim, Sze Ling, et al.
Published: (2017) -
Kesan suhu dan agen pengkapsul terhadap ciri-ciri fizikokimia serbuk rosel-nanas (hibiscus sabdariffa-ananas comocus)
by: Ahmad Farimin, Ahmad Osman
Published: (2014)