Kesan penambahan magnesia dan zirkonia terhadap sifat kebioaktifan dan kekuatan mampatan β-wolastonit yang disintesis daripada kulit telur
Penyelidikan ini mengkaji kesan penambahan magnesia (MgO) dan zirkonia (ZrO2) terhadap sifat kebioaktifan dan kekuatan mampatan β-wolastonit. Kalsium oksida (CaO) yang diperoleh daripada kulit telur dan silika (SiO2) yang diperoleh daripada abu sekam padi dicampur menggunakan nisbah CaO:SiO2 sebanya...
Main Authors: | Hamisah Ismail, Nurul Fitrah Mohd Fadzil, Roslinda Shamsudin, Muhammad Azmi Abdul Hamid |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia
2019
|
Online Access: | http://journalarticle.ukm.my/13746/ http://journalarticle.ukm.my/13746/ http://journalarticle.ukm.my/13746/1/21%20Hamisah%20Ismail.pdf |
Similar Items
-
Kesan penambahan protein soya terhadap pengerasan &
kekuatan mampatan simen brushit-HA
by: Mohd Hafiz Jumal,, et al.
Published: (2011) -
Pengaruh teknik pengeringan yang berbeza terhadap ketumpatan, keliangan dan kebioaktifan β-wolastonit daripada batu kapur tempatan dan jerami padi
by: Hamisah Ismail,, et al.
Published: (2019) -
Pengaruh suhu sinteran terhadap kebioaktifan wolastonit daripada abu sekam padi dan batu kapur
by: Farah Atiqah Abdul Azam,, et al.
Published: (2018) -
Mekanisme pembentukan apatit pada permukaan sampel β-wolastonit yang dihasilkan daripada abu sekam padi
by: Hamisah Ismail,, et al.
Published: (2016) -
Perubahan kekuatan mampatan konkrit muda terhadap amplitud relatif
gelombang ultrasonik
by: Kamarudin Mohd Yusof,, et al.
Published: (2000)