Kesesuaian dan ketidaksesuaian dari sebuah hotel,(Hotel Majestic) dijadikan sebuah balai seni lukis (Balai Seni Lukis Negara) / Rohaizan Hasan - Hasan, Rohaizan (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 1990)
Balai Seni Lukis Negara merupakan sebuah tempat di mana dihimpunkan karya-karya seni oleh para karyawan tanahair. Karya-karya ini merupakan lukisan, gambar-gambar foto mahupun seni ukir yang telah dihasilkan oleh para karyawan tersebut.