Cadangan rekabentuk Kedai Royal Selangor Pewter di Lot GF03, SACC Mall Shah Alam, Selangor / Noor Amiza Ahmad Zainar - Ahmad Zainar, Noor Amiza (Seri Iskandar, Perak, 2006)
Dalam kajian dan penyelidikan projek ini, terdapat beberapa faktor yang perlu diambil berat dan ia adalah sangat penting untuk menyempurnakan projek ini. la haruslah di lihat dari pelbagai aspek sama ada luaran mahupun dalaman. Cadangan projek akhir ini adalah cadangan merekabentuk ruang dalaman bagi “Royal Selangor Pewter Retail Shop”. Dalam kajian dan penyelidikan projek ini, terdapat beberapa faktor yang perlu di ambil berat dan ia adalah sangat penting untuk menyempurnakan projek akhir ini dan ia haruslah dilihat dari pelbagai aspek. Tujuan kajian ini adalah untuk merekabentuk sebuah “retail shop” yang menarik dan dapat menerapkan konsep dan imej yang tertentu bagi memenuhi kehendak pelanggan. Selain itu dalam merekabentuk ‘‘retail” Royal Selangor ini ia memerlukan satu daya krativiti yang kuat bagi setiap rekaan pameran supaya dapat mewujudkan satu persekitaran yang berupaya menarik minat orang ramai tentang produk Royal Selangor Pewter ini. Penggunaan elemen - elemen yang sesuai amat penting dalam menghasilkan sesuatu rekabentuk bagi mendapatkan kesinambungan antara konsep yang ingin di tonjolkan . dengan cara ini penghasilan sesuatu rekabentuk akan lebih sempurna. Royal Selangor pewter di tubuhkan sebagai salah satu produk yang banyak menumpukan kepada barang perhiasan dan kegunaan harian. Keunikan produk dapat menarik minat orang tempatan dan pelancong, sekaligus dapat membantu dalam ekonomi negara.