Laporan cadangan pengubahsuaian dan rekabentuk dalaman Galeri Symbolisme Keris dijalan Damansara untuk Tetuan Jabatan Muzium dan Antikuiti / Noor Haliza Idderis - Idderis, Noor Haliza (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2005)
Tujuan akhir ini dibuat untuk menganalisa bagi projek akhir Diploma Rekabntuk Dalaman.Tajuk projek yang dicadangkan ialah Cadangan Rekabentuk Dalaman Galeri Symbolisme Keris diatas Lot No.46,Jalan Damansara,berdekatan dengan Muzium Negara , untuk Tetuan Jabatan Muzium Dan Antikuiti. Sebelum manjalankan thesis ini,pelbagai prosedur perlu dilalui mengikut peringkat-peringkat tertentu.Pelbagai faktor-faktor penting yang perlu diambil kira terutama dari sudut ruang dalaman dan termasuklah persekitaran luar tapak.Langkah pertama sebelum melakukan projek ini ialah mengenalpasti setiap masalah-masalah di tapak cadangan dari aspek dalaman dan persekitaran tapak. Ini adalah amat penting kerana ianya bertujuan untuk menyelesaikan masalah di tapak supaya sesuai dengan projek yang dicadangkan.Kajian bermula daripada asas sehingga bumbung bangunan.Selain itu,kajian terhadap ruang dalaman lain juga perlu diambilkira sebagai kajian kes terhadap projek ini yang mana ianya mempunyai hubungkait dengan projek yang dicadangkan.