A design of hydraulic transmission for MARA Institute of Technology crawler / Mohd Nazli Mohamed and Abdullah Hamid - Mohamed, Mohd Nazli; Hamid, Abdullah (Faculty of Mechanical Engineering, 1992)
Perkembangan yang pesat di dalam penggunaan sistem hidraulik di dalam bidang perkilangan, pemegangan bahan, kenderaan, perkayuan, kelengkapan tentera, pertanian, pembinaan dan percetakan membuatkan teknologi ini begitu penting sumbangannya di dalam semua bidang. Permintaan bagi penggunaan sistem hidraulik dari litar yang mudah seperti jek hidraulik sehinggalah litar yang lebih kompleks. Dengan perkembangan teknologi yang semakin maju kini telah menggambungkan penggunaan sistem hidraulik dengan sistem elektrik, mekanikal, elektronik dan komputer untuk menambahkan lagi kecekapan dan kecanggihan penggunaan sistem tersebut…