Kajian terhadap keselamatan penyelenggaraan di bangunan Sekolah Agama Bantuan Kerajaan (SABK) di Selangor / Nurwahidah Zawawi - Zawawi, Nurwahidah (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2010)
Keselamatan penyelenggaraan merujuk kepada kerja-keija penyelenggaraan, aspek keselamatan sewaktu bekeija dan juga aspek keselamatan dan perlindungan di bangunan yang akan diselenggara Gabungan kesemua item ini penting untuk memberikan jaminan yang selamat kepada pengguna dan pekeija sewaktu kerja-keija penyelenggaraan sedang beijalan. Secara tidak langsung setiap kerja penyelenggaraan mempunyai skop keija seperti pembinaan bangunan baru. Skop keija ini merupakan garis panduan di dalam setiap kerja-keija penyelenggaraan.yang akan dilakukan sewaktu berada di tapak. Tujuan skop keija ini adalah untuk menggurangkan kadar kemalangan di tapak. Oleh itu, tidak kira penyelenggaraan yang dibuatadalah tidak berisiko tinggi, namun aspek keselamatan perlu dipraktikan di tapak kerja.