Laporan cadangan rekabentuk dalaman Liverpool Supporters Club Malaysia (LSCM) di NO 76,Jalan Telawi Tiga, Bangsar, Kuala Lumpur / Mohd Isa Arshad - Arshad, Mohd Isa (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 2006)
Projek yang telah dipilih bagi melengkapkan subjek pada semester akhir ini ialah s ' Cadangan Rekabentuk Ruang Dalaman Kelab Penyokong Bolasepak Liverpool (LSCM) di atas sebuah lot ‘comer’ dan sebuah lot ‘intermidiate’ di alamat bernombor No76,Jalan Telawi.Bangsar,Kuala Lumpur untuk Tetuan Kelab Penyokong Bolasepak Liverpool Cawangan Malaysia.Sebelum menjalankan thesis ini.pelbagai prosedur perlu dilalui mengikut fasa-fasa tertentu.Pelbagai faktor dan perkara penting telah diambil kira terutama dari sudut ruang dalaman serta kawasan luar tapak.Aktiviti mengenal pasti masalah yang wujud dilakukan terlebih dahulu sebelum proses yang seterusnya dijalankan.ini adalah penting bagi mengelakkan berlakunya masalah yang sama pada masa hadapan dan supaya projek akhir ini boleh berjalan dengan lancer dan berkesan.Kajian bermula daripada peringkat perkara asas hinggalah perkara halus yang perlu diteliti.Kajian mengenai kelab-kelab lain yang sedia ada di seluruh dunia juga dilakukan bagi membuat perbandingan yang perlu.Sehubungan itu,proses pengumpulan data akan diterapkan supaya proses rekabentuk yang berjaya dan menarik dapat dihasillkan disamping dapat menonjolkan imej dan elemen yang hendak disampaikan.Justeru itu perancangan yang teliti telah dibuat sebelum proses rekabentuk. Kepentingan pengguna khususnya ahli kelab adalah diutamakan dalam merekabentuk kelab ini.Maka,satu ruang yang mempunyai imej dan elemen yang tersendiri harus direka bagi memberi kesan positif dari segi psikologi.la menjurus kepada satu ruang yang menaikkkan semangat dan menampakkan ciri-ciri semangat membara pasukan Liverpool F.C khususnya.