Cadangan merekabentuk imej baru restoran sushi king di Lot G18 Aras Bawah, Kinta City Shopping Centre, Ipoh, Perak Darul Ridzuan untuk tetuan Sushi Kin Sdn. Bhd. / Noor Shafiqah Muhammad Nayan
Kajian akhir yang dilakukan adalah untuk memberi imej baru bagi sebuah restoran yang menyediakan makanan tradisi masayarakat Jepun. Pada masa yang sama, imej restoran Sushi King ini mempunyai konsep yang jelas yang akan diungkapkan dari sudut rekebentuk dalaman. lanya akan diterapkan secara simbolik...
Main Author: | |
---|---|
Format: | Student Project |
Language: | English |
Published: |
Faculty of Architecture, Planning and Surveying
2006
|
Subjects: | |
Online Access: | http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24631/ http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24631/1/PPd_NOOR%20SHAFIQAH%20MUHAMMAD%20NAYAN%20AP%2006_5.pdf |
id |
uitm-24631 |
---|---|
recordtype |
eprints |
spelling |
uitm-246312019-07-22T03:14:39Z http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24631/ Cadangan merekabentuk imej baru restoran sushi king di Lot G18 Aras Bawah, Kinta City Shopping Centre, Ipoh, Perak Darul Ridzuan untuk tetuan Sushi Kin Sdn. Bhd. / Noor Shafiqah Muhammad Nayan Muhammad Nayan, Noor Shafiqah Architectural drawing and design Details and decoration Interior decoration. House decoration Kajian akhir yang dilakukan adalah untuk memberi imej baru bagi sebuah restoran yang menyediakan makanan tradisi masayarakat Jepun. Pada masa yang sama, imej restoran Sushi King ini mempunyai konsep yang jelas yang akan diungkapkan dari sudut rekebentuk dalaman. lanya akan diterapkan secara simbolik mahupun secara terus bagi menjayakan pengubahsuaian restoran ini. Antara kajian yang dijalankan termasuklah kajian pemilihan tapak, sesi temuramah, pemerhatian, kajian kes, soal selidik dan Iain-lain. Tujuan kajian ini dilakukan adalah untuk mengkaji kelemahan yang terdapat pada rekabentuk dalaman serta pengurusan sesebuah restoran terutamanya restoran yang mengetengahkan dan bertemakan tradisi sesebuah negara. Selain itu, kajian ini dilakukan untuk mengkaji rangkaian makanan yang terdapat di restoran ini. Kajian-kajian dan proses pengumpulan data akan diterapkan di dalam proses merekabentuk ruang dalaman restoran ini agar dapat menghasilkan suatu rekabentuk ruang yang lebih selesa dan menarik serta dapat mewujudkan satu imej yang baru dengan keistimewaan sendiri. Faculty of Architecture, Planning and Surveying 2006 Student Project NonPeerReviewed text en http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24631/1/PPd_NOOR%20SHAFIQAH%20MUHAMMAD%20NAYAN%20AP%2006_5.pdf Muhammad Nayan, Noor Shafiqah (2006) Cadangan merekabentuk imej baru restoran sushi king di Lot G18 Aras Bawah, Kinta City Shopping Centre, Ipoh, Perak Darul Ridzuan untuk tetuan Sushi Kin Sdn. Bhd. / Noor Shafiqah Muhammad Nayan. [Student Project] (Unpublished) |
repository_type |
Digital Repository |
institution_category |
Local University |
institution |
Universiti Teknologi MARA |
building |
UiTM Institutional Repository |
collection |
Online Access |
language |
English |
topic |
Architectural drawing and design Details and decoration Interior decoration. House decoration |
spellingShingle |
Architectural drawing and design Details and decoration Interior decoration. House decoration Muhammad Nayan, Noor Shafiqah Cadangan merekabentuk imej baru restoran sushi king di Lot G18 Aras Bawah, Kinta City Shopping Centre, Ipoh, Perak Darul Ridzuan untuk tetuan Sushi Kin Sdn. Bhd. / Noor Shafiqah Muhammad Nayan |
description |
Kajian akhir yang dilakukan adalah untuk memberi imej baru bagi sebuah restoran yang menyediakan makanan tradisi masayarakat Jepun. Pada masa yang sama, imej restoran Sushi King ini mempunyai konsep yang jelas yang akan diungkapkan dari sudut rekebentuk dalaman. lanya akan diterapkan secara simbolik mahupun secara terus bagi menjayakan pengubahsuaian restoran ini. Antara kajian yang dijalankan termasuklah kajian pemilihan tapak, sesi temuramah, pemerhatian, kajian kes, soal selidik dan Iain-lain. Tujuan kajian ini dilakukan adalah untuk mengkaji kelemahan yang terdapat pada rekabentuk dalaman serta pengurusan sesebuah restoran terutamanya restoran yang mengetengahkan dan bertemakan tradisi sesebuah negara. Selain itu, kajian ini dilakukan untuk mengkaji rangkaian makanan yang terdapat di restoran ini. Kajian-kajian dan proses pengumpulan data akan diterapkan di dalam proses merekabentuk ruang dalaman restoran ini agar dapat menghasilkan suatu rekabentuk ruang yang lebih selesa dan menarik serta dapat mewujudkan satu imej yang baru dengan keistimewaan sendiri. |
format |
Student Project |
author |
Muhammad Nayan, Noor Shafiqah |
author_facet |
Muhammad Nayan, Noor Shafiqah |
author_sort |
Muhammad Nayan, Noor Shafiqah |
title |
Cadangan merekabentuk imej baru restoran sushi king di Lot G18 Aras Bawah, Kinta City Shopping Centre, Ipoh, Perak Darul Ridzuan untuk tetuan Sushi Kin Sdn. Bhd. / Noor Shafiqah Muhammad Nayan |
title_short |
Cadangan merekabentuk imej baru restoran sushi king di Lot G18 Aras Bawah, Kinta City Shopping Centre, Ipoh, Perak Darul Ridzuan untuk tetuan Sushi Kin Sdn. Bhd. / Noor Shafiqah Muhammad Nayan |
title_full |
Cadangan merekabentuk imej baru restoran sushi king di Lot G18 Aras Bawah, Kinta City Shopping Centre, Ipoh, Perak Darul Ridzuan untuk tetuan Sushi Kin Sdn. Bhd. / Noor Shafiqah Muhammad Nayan |
title_fullStr |
Cadangan merekabentuk imej baru restoran sushi king di Lot G18 Aras Bawah, Kinta City Shopping Centre, Ipoh, Perak Darul Ridzuan untuk tetuan Sushi Kin Sdn. Bhd. / Noor Shafiqah Muhammad Nayan |
title_full_unstemmed |
Cadangan merekabentuk imej baru restoran sushi king di Lot G18 Aras Bawah, Kinta City Shopping Centre, Ipoh, Perak Darul Ridzuan untuk tetuan Sushi Kin Sdn. Bhd. / Noor Shafiqah Muhammad Nayan |
title_sort |
cadangan merekabentuk imej baru restoran sushi king di lot g18 aras bawah, kinta city shopping centre, ipoh, perak darul ridzuan untuk tetuan sushi kin sdn. bhd. / noor shafiqah muhammad nayan |
publisher |
Faculty of Architecture, Planning and Surveying |
publishDate |
2006 |
url |
http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24631/ http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/24631/1/PPd_NOOR%20SHAFIQAH%20MUHAMMAD%20NAYAN%20AP%2006_5.pdf |
first_indexed |
2023-09-18T23:13:00Z |
last_indexed |
2023-09-18T23:13:00Z |
_version_ |
1777418927467397120 |