Kemudahan bangunan di pusat membeli belah kes kajian di sekitar Lembah Klang / Fakhrul Razy Hj. Mat Zin - Mat Zin, Fakhrul Razy (1998)
Pertumbuhan ekonomi yang pesat telah meningkatkan pelbagai sektor industri di Malaysia. Sektor perniagaan telah menunjukkan pertumbuhan yang mapan semenjak beberapa tahun kebelakangan. Namun begitu ekonomi negara telah mengalami kegawatan ekonomi yang berlaku pada pertengahan tahun 1997 sehingga ke saat ini. Senario yang berlaku ini telah memberi kesan yang teruk kepada sektor pembinaan, hartanah dan sektor pembuatan kenderaan. Kewujudan pusat membeli belah yang banyak di sekitar Lembah Klang telah membantu meningkatkan industri perniagaan dan industri pelancongan. Peningkatan didalam keduadua industri ini telah banyak mempengaruhi kejayaan sesebuah pusat membeli belah. Kejayaan sesebuah pusat membeli belah adalah bergantung kepada beberapa faktor, salah satu daripadanya ialah dari segi kemudahan bangunan yang disediakan lengkap dan menepati citarasa para pengguna masa kini…