Biblioholisme : menelusuri pesona dunia buku dan pencintanya / Mohamad Hafiz Abdullah - Abdullah, Mohamad Hafiz (Faculty of Information Management, 2014)
Menelurusi Pesona Dunia Buku Dan Pencintanya mendedahkan kehebatan sebuah buku dan bagaimana ia mampu mengubah pencintanya menjadi orang yang hebat, berintelek dan dihargai masyarakat. Buku menjadi sumber inspirasi kepada ramai tokoh-tokoh ilmuan dunia. Buku yang dibaca juga mampu menyelesaikan pelbagai masalah, malah banyak individu yang bermula sebagai orang biasa akhimya menjadi manusia unggul dengan hanya membaca buku. Buku ini juga membawa pembaca ke sebuah dunia yang penuh mistik dan estetik; dunia biblioholisme