Teks Ucapan Sempena Istiadat Konvokesyen UiTM ke-77 : 24 November - 6 Disember 2012 : Dewan Agong Tuanku Canselor, UiTM / Jabatan Komunikasi Korporat - Jabatan Komunikasi Korporat, UiTM (Jabatan Komunikasi Korporat, UiTM, 2012)
Mengandungi titah ucapan Seri Paduka Baginda yang Di-Pertuan Agong Al-Watiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin Ibni Al-Marhum Sultan Amhmud Al-Muktafi Billah Shah (Tuanku Canselor) pada sidang pertama Khamis, 24 November 2012. Diikuti dengan teks ucapan Naib Canselor UiTM, Dato' Prof. Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar; Anugerah Kedoktoran Cemerlang Tuanku Canselor (Salina Muhamad); Anugerah Seri Paduka Baginda Tuanku Canselor (Muhammad Nur Azmi Baharuddin); Ybhg Tan Sri Dato' Seri Arshad Ayub (Pro-Canselor UiTM); Ybhg Tan Sri Datuk Seri Panglima Dr. Abdul Rahman Arshad (Pro-Canselor UiTM); Ybhg Tan Sri Nuraizah Abdul Hamid (Pro-Canselor UiTM) dan Ybhg Tan Sri Dato' Sri Sallehuddin Mohamed (Pro-Canselor UiTM).