Istiadat Konvokesyen Ke-69 : 20 November - 2 Disember 2008 : Dewan Sri Budiman, UiTM - Jabatan Komunikasi Korporat, UiTM (Jabatan Komunikasi Korporat, 2008)
Syukur ke hadrat Allah S.W.T. kerana dengan limpah izin-Nya dapat kita bersama-sama sekali lagi meraikan Istiadat Konvokesyen UniversitiTeknologi Mara (UiTM) kali ke-69 ini. Saya mengucapkan syabas dan tahniah di atas kejayaan para graduan. Sesungguhnya usaha dan penat lelah para graduan hari ini dibalas dengan segulung diploma dan ijazah. Pastinya ibu bapa juga turut bergembira dengan kejayaan ini. Semoga graduan dapat berkongsi kejayaan ini dengan ibu bapa yang telah banyak melakukan pengorbanan demi melihat anak-anak mereka berjaya menuntut ilmu sehingga berjaya seperti mana pada hari ini. Perjuangan menuntut ilmu tidak seharusnya berhenti dengan menerima diploma dan ijazah masing-masing. Tuntutan ke arah perjuangan menuntut ilmu hendaklah sentiasa berterusan. Saya amat berharap agar graduan dapat meneruskan pengajian ke peringkat yang lebih tinggi sama ada ke peringkat sarjana, program-program profesional ataupun ke peringkat Ph.D. Ini amat penting untuk anak bangsa kita mempunyai kumpulan cerdik pandai yang boleh memberi panduan dan tunjuk arah menuju ke tahap yang lebih tinggi.