Laporan Tahunan 1991 / Institut Teknologi MARA - ITM, Institut Teknologi MARA (Institut Teknologi MARA, 1991)
Pada tahun 1991, genapiah 35 tahun, penubuhan ITM. Sebagai organisasi pendokong untuk menghasilkan tenaga profesional dan separa profesional Bumiputra, ITM telah berjaya memainkan peranannya dalam mengeluarkan lulusan berpengetahuan berkualiti berkhidmat di sektor awam dan swasta. Ini merupakan satu kejayaan yang besar bagi ITM kerana membantu memenuhi matlamat Dasar Ekonomi Baru (DEB) yang tempoh perlaksanaannya telah berakhir pada tahun 1990. Bagi memastikan peranan dan sumbangan ITM ini berterusan serta sesuai dengan matlamat Wawasan 2020 negara, ITM telah mempergiatkan usaha ke arah penterjemahan visi, misi dan matlamatnya yang tersedia bagi penyertaan individu Bumiputra yang sedar tentang kehendak dan keperluan zaman baru. Pengemasan sistem perlaksana'an kerja serta proses peningkatan semua program ITM ke arah kecemerlangan adalah persediaan ke arah mewujudkan kenyataan ini