Küreselleşmeye: Konya merkezli yaklaşım (Konya-centered approach to globalization) - Kayadibi, Saim (Sosyal Araştırmalar ve Dayanışma Vakfı (SADAV), 2006)
Küreselleşmenin alabildiğine dünya gündemini işgal ettiği bu günlerde alternatif bir bakış açısıyla, yeni ufuklar açarak, Türk-İslam medeniyeti yaklaşımıyla Konya, bir model olarak kendini ABD’nin Utah eyaletinde Salt Lake şehri ile yeni bir anlayış için özünden gelen farklılığını sergileyerek buluştu.