Sindrom Down: Insan istimewa - Shalihin, Mohd Shaiful Ehsan (Malaysian Medical Gazette, 2017)
Setiap manusia yang lahir ke dunia adalah istimewa dan unik. Setiap pasangan semestinya mengharapkan anak yang sempurna dan sihat. Apatahlagi bagi mereka yang sudah lama mengharapkan zuriat di usia yang lanjut. Namun, kita seringkali memperkatakan kebarangkalian kelahiran bayi istimewa iaitu ‘down syndrome’ bagi ibu yang berumur. Mari kenali siapakah bayi unik ini?