Kuasa, pangkat ujian Allah - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Berhad, 2018)
SETIAP manusia di dunia ini diuji Allah dengan pelbagai ujian berdasarkan kepada kedudukan dan situasi mereka. Orang miskin diuji dengan kelaparan dan kesukaran untuk mendapat makanan dan keselesaan dalam kehidupan. Orang kaya diuji dengan perkara berkaitan harta dan kekayaan mereka sama ada kekayaan itu diperoleh melalui cara yang halal atau haram.