Kekuatan politik tunjang kecekapan pemerintah - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2017)
PERCATURAN politik sesama umat Islam semakin hari kian menunjukkan sikap tidak matang dalam mengendalikan sesuatu masalah atau isu. Sesebuah kerajaan yang kuat tidak akan gentar menghadapi pelbagai tohmahan dan tuduhan daripada pihak pembangkang dan seumpamanya. Perjuangan politik perlu dilihat dalam aspek kebajikan dan pembangunan negara yang boleh memberi faedah dan kebaikan kepada rakyat.