Hafiz yang belum 'Hafiz' - Abdul Rahim, Abdullah Bukhari (Utusan Malaysia Sdn. Bhd., 2017)
CABARAN penghafaz al-Quran memang besar dan penuh liku. Pengalamannya penuh warna dan rasa. Hanya orang yang pernah hafaz al-Quran tahu asam garamnya. Walaupun begitu rasa ini bakal menjadi manis dan lazat apabila al-Quran sudah sebati ke dalam jiwa. Baru-baru ini, saya sekeluarga menziarahi keluarga ayah angkat di Taman Tasik Titiwangsa, Kuala Lumpur. Dalam bicaranya ayah angkat saya berkata: