Wikileaks'e sağduyulu yaklaşım (Discreet approach to Wikileaks) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2010)

(untitled)
Diplomaside bile iki dil kullanmamanın ne kadar avantajlı bir siyaset olduğunu bu günlerde dünya gündemini meşgul eden “sızıntı” ile bir daha görmüş olduk. Dürüst olan daima kazanır. İki dil kullanan birgün kullandığı dilin hesabını vermek zorunda kalabilir. Henüz “sızıntı”ların gerçeklği konusunda net bir yargıya varmak mümkün gözükmemektedir. Hele sanal dünyanın kurdu olan bir ülkenin bu sızıntıların sızdırılışını belirli kurumlara yükleyerek siyaset cambazlığı yapması ise alenen muhataplarını “nasıl yutturdum” hafifliğinde dalga geçmesinden öte bir şey olmasa gerek. Kirli kaynaklardan beslenerek havuzda bekletilen akıntıların sızıntılar ile topyekün medya devlerinin ağız birliğiyle dünya gündemine akıtılması da ayrı bir soru işaretidir.