Mentaliti cuai pada tugas - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2003)
Rungutan dan amaran Perdana Menteri mengenai kecuaian pihak berkuasa tempatan (PBT) dalam melaksanakan tugas perlu dijadikan pengajaran kepada kesemua kakitangan kerajaan dalam pelbagai sektor. Sikap tidak serius dan cuai terhadap tugas negara di kalangan kakitangan kerajaan merupakan salah satu fenomena di Dunia Ketiga. Ini adalah salah satu faktor yang menyebabkan Dunia Ketiga sukar untuk membangun.