Umat Islam perlu pertahan maruah - Abd Rahman, Saodah (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2001)
PEMILIK empangan masih mempunyai ciri mulia walaupun mereka kurang gemar menggunakan istilah Islam. Wanita Islam jangan menyertai kumpulan pemilik empangan yang terlalu sombong dan angkuh. Ketika mereka memiliki empangan, orang dari luar kumpulan mereka tidak dapat menikmati limpahan air. Jika mereka mendapati air terlalu banyak melimpah, mereka membina benteng paling tinggi, rakan mereka dari luar negara dijemput masuk dan bermewah dengan air empangan itu, sedangkan punca air dari empangan milik negara.