Tok Kenali dan penggembelingan modal insan di Malaysia: satu tinjauan dalam bidang pendidikan kepada generasi pra kemerdekaan - Yaacob, Adli; Abd Rahman, Akmal Khuzairy (2006)
Topic ini membincangkan tentang keterlibatan tokoh pendakwah yang terkenal diawal abad 20 iaitu Tok Kenali yang telah mengerakkan satu gerakan jihad membangkitkan kesedaran ilmu kepada masyarakat di kelantan secara khusus da di malaysia dan juga nusantara secara amnya.