Guna ilmu pertahankan akidah Islam - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2010)
Kelemahan dan kekuatan umat Islam bergantung kepada sikap dan mentaliti mereka dalam mengendalikan urusan kehidupan mereka di dunia ini. Al-Quran dan hadis merupakan rujukan dan panduan kepada umat Islam keseluruhannya.