Rahmat Lailatul Qadar - Abdul Rahman, Zaharuddin (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Lailatul Qadar atau Malam Al-Qadar diketahui umum sebagai malam yang sungguh istimewa buat seluruh umat Islam. Ia jelas berdasarkan firman Allah SWT yang bermaksud: "Malam Al-Qadar lebih baik dari seribu bulan."(Surah Al-Qadr)