Sunah pelihara ketulenan akidah - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2009)
Majoriti umat Islam Malaysia berfahaman Ahli Sunah wal-Jamaah (Sunnah). Terdapat tiga perkara utama yang sering dibicara dan dikaji oleh para sarjana Islam apabila membicarakan ehwal ilmu wahyu.